100 gram makaroni (cm guna yang saiz kecil)
1 camca besar mentega Lada hitam kisar secukupnya
1 tin ikan tuna (ayam brand), tos dan hancurkan
1 tin sos spaghetti "PREGO", seperti gambar dibawah
Sedikit herba basil (jenis kering, dalam botol)
Parutan keju mozarella secukupnya
CARA MEMBUATNYA
Rebus makaroni hingga lembut dalam air mendidih yang ditambah sedikit garam (jangan sampai terlalu lembut).
Toskan dan gaul dengan mentega. Masukkan makaroni tadi ke dalam bekas kaca tahan panas yang juga telah dilenser dengan sedikit mentega. Tabur ikan tuna rata, kemudian lada hitam kisar, sos PERGO dan herba basil, rata2. Akhir sekali tabur parutan keju mozarella hingga menutupi permukaan sos tadi. Bakar dalam oven yang telah dipanaskan pada suhu 180C selama 25 - 30 minit atau hingga permukaan keju kelihatan perang. Hidangkan, sedap dimakan panas......Alhamdulillah...
No comments:
Post a Comment